Logeerweekenden

GROEI organiseert logeerweekenden. De weekenden zijn bedoeld voor kinderen en jongeren met Autisme, ADHD, McDD of een andere ontwikkelingsstoornis. De logeerweekenden hebben een dubbele werking; ouders worden ontlast en kinderen ontmoeten lotgenoten. Op het logeerweekend is professionele begeleiding aanwezig. De logeerweekenden worden gehouden in een vakantiehuis op een vakantiepark. Ben je geen cliënt van GROEI? Geen probleem! Een medewerker van GROEI komt bij jou thuis langs voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dat gesprek  maak je kennis met een begeleider van GROEI en kan je al jouw vragen stellen. 

Zo ziet het logeerweekend eruit:
Je komt op vrijdag tussen 15.00 en 17.00 aan bij het vakantiehuis. Je ontmoet de begeleiders en drinkt rustig een kopje koffie of thee met je ouders. Om 17.00 gaan alle ouders weg en begint het weekend. Er is een planning aanwezig met wat we gaan doen en wat ieders taakjes zijn. Vrijdag avond is het film en spelletjes avond. Op zaterdag organiseert GROEI een activiteit. Na de activiteit gaan jullie lekker eten en is er zaterdag avond alle ruimte om je eigen ding te doen. Zondag ochtend is er een lekker ontbijt. Je mag natuurlijk uitslapen als je dat wilt 😉 Voor de zondag heeft de begeleiding een activiteit in of om het vakantiehuis voorbereid. Tussen 15.00 en 16.30 kan je worden opgehaald. Het weekend zit erop! We hopen dat je het naar je zin hebt gehad!


Hoe wordt deze zorg gefinancierd?
Gezinsondersteuning GROEI heeft met alle gemeentes van regio Rivierenland een Zorg in Natura contract voor logeren regulier en logeren intensief. 

Gezinsondersteuning GROEI heeft een Zorg in Natura contract met de gemeentes van Regio Lekstroom voor logeren/kortdurend verblijf.

De logeerweekenden kunnen ook gefinancierd worden vanuit een PGB.

%d bloggers liken dit: